Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио проведе разговор с шефа на градската полиция Дермот Ший и шефа на антитерористичните сили Джон Милър, за да обсъди допълнителни мерки за сигурност, които да бъдат предприети за защита във връзка с убийството на иранския генерал Касем Солеймани в Ирак.

"Разговарях с комисар Ший и неговия заместник Милър за спешните стъпки, които Нюйоркското полицейско управление ще предприеме, за да защити ключови съоръжения в Ню Йорк от всякакви опити на Иран или на неговите терористични съюзници да извършат акт на отмъщение срещу Америка. Ще трябва да сме бдителна за тази заплаха дълго време", пише кметът в "Туитър".

"Правителството на САЩ без одобрение от Конгреса по същество обяви война на Иран тази вечер. Американският народ в този случай нямаше право на глас, въпреки факта, че той отново и отново гласува за прекратяване на безкрайните войни и връщане на войските у дома", допълва той.

В същото време, полицейското управление в Лос Анджелис (Калифорния) заяви, че внимателно наблюдава ситуацията в Иран. "Въпреки че няма сигурни данни за съществуването на заплаха за Лос Анджелис, градското полицейско управление следи какво се случва в Иран. Ще продължим да поддържаме връзка с правоприлагащите органи на местно ниво, на държавно и федерално правителство, както и с техните международни партньори за развитие на ситуацията и информация", заявиха властите на Лос Анджелис в "Туитър".

Демократите в САЩ осъдиха атаката на Тръмп срещу Солеймани

Демократите в САЩ осъдиха атаката на Тръмп срещу Солеймани

Пелоси: Атаката в Ирак е предприета без консултация с Конгреса