Кандидатът за президент Барак Обама пусна 30-минутен рекламен клип в прайм-тайма на 7 американски ТВ канала.

Рекламата беше излъчена след срещата на Обама с Бил Клинтън във Флорида, съобщи Би Би Си.

Половинчасовото филмче на Обама беше показано едновременно по 7 телевизионни програми, сред които CBS, Fox и NBC и струва на кандидат президента около $1 милион на телевизия.

Рекламата включва интервю с американци, които разказват за трудностите в своя живот. Голяма част от кадрите са откъси от изявите на Обама по време на кампанията му, в който той твърдо отстоява политическите си позиции.

Липсва дори намек за Маккейн или Републиканската партия.

Аз няма да бъда перфектният президент, но мога да ви обещая едно - винаги да ви казвам, каквото мисля и каква е моята позиция,заявява кандидатът на демократите във видеото.

Междувременно републиканецът Джон Маккейн предприе атака срещу компетентността на Обама по въпросите за сигурността и икономиката.

Според Републиканеца, Обама не е квалифициран да действа като главнокомандуващ на американската армия и също така възнамерява да повиши данъците.

За първи път от 16 години насам кандидат президент излъчва половин часов рекламен клип. За последен път това направи тексаския милиардер Рос Перо, който се кандидатира като независим през 1992.