Олег Смоленков, когото в американските медии наричат американска "къртица" (шпионин) на ЦРУ в руското правителство, е работил за администрацията на Кремъл, но преди няколко години е бил уволнен. Това обяви говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков.

"Действително Смоленков работеше в президентската администрация, но преди няколко години беше уволнен по вътрешна заповед", разкри Песков, като уточни, че не е имал пряк достъп до руския президент Владимир Путин.

САЩ изтеглили свой източник под прикритие в Русия заради недоверие в Тръмп

САЩ изтеглили свой източник под прикритие в Русия заради недоверие в Тръмп

Нови податки за колаборацията на Тръмп с Русия

Както отбеляза говорителят на Путин, позицията на Смоленков не спадала към категорията на високопоставените длъжности лица, "така наречените указни длъжности".

"Това е единственото нещо, което мога да кажа, не разполагам с друга информация. Всички тези разсъждения на американските медии за това кой кого спешно е изтеглил, от кого е спасен и така нататък - това, сами разбирате, е от жанра на криминалните четива", добави той.

Вчера CNN, позовавайки се на източник, съобщи, че спецслужбите на САЩ през 2017 г. са изтеглили от Русия "високопоставен информатор". Твърди се, че той е бил евакуиран заради риск от разобличението му във връзка с "небрежното отношение" на американския президент Доналд Тръмп към класифицираната информация.

Тръмп, коментирайки информациите на медиите, отбеляза, че не знаел нищо за това.

Русия отрича предполагаема "къртица" на САЩ да е работила в Кремъл

Русия отрича предполагаема "къртица" на САЩ да е работила в Кремъл

ЦРУ също отхвърли информациите в медиите