Синът на колумбийския президент беше обвинен във вторник в пране на пари и незаконно обогатяване по време на изслушване, където прокурорите посочиха, че е взел хиляди долари от наркотрафиканти и ги е използвал за закупуване на луксозни домове и скъпи коли, предава Асошиейтед Прес.

36-годишният Николас Петро пледира невинен по обвиненията, които повдигнаха въпроси относно финансирането на президентската кампания на президента Густаво Петро през 2022 г. Но към края на изслушването той изглежда промени позицията си, като каза, че е готов да "сътрудничи" с прокурорите, които също се опитват да разследват кампанията на президента Петро.

"Ще направя това за семейството си и за бебето си, което скоро ще се роди", каза по-младият Петро, който може да получи до 30 години затвор, ако бъде признат за виновен в пране на пари.

Разследването срещу Николас Петро произтича от шокиращо изявление, направено от бившата му съпруга Дейсурис Васкес пред местното новинарско списание Semana през март.

Правителство на Густаво Петро оглави предложение за "Пълен мир", фокусирано върху убеждаването на престъпни групи да оставят оръжието си. Президентът обеща да сключи мир или да се откаже от споразумения с бунтовници и престъпни банди, за да сложи край на 60-годишния вътрешен конфликт в Колумбия, който уби 450 000 души.

Арестуваха сина на президента на Колумбия

Арестуваха сина на президента на Колумбия

Той е обвинен в пране на пари