Броят на мигрантите, които са достигнали Великобритания с лодки тази година, вече е над три пъти по-голям от общия за 2020 г.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че в събота са пристигнали 886 души, с което общият брой за 2021 г. е надхвърлил 25 700. За миналата година той е бил 8469, информира BBC.

По-рано този месец само за един ден в страната пристигнаха повече от 1000 мигранти, което е нов рекорд. Според вътрешното ведомство е налице "глобална миграционна криза", а броят на нелегалните мигранти от Франция е "неприемлив".

Планът на правителството предвижда промяна на закона, така че трафикантите на бежанци през Ламанша да могат да бъдат осъждани дори на доживотен затвор.

Предложените промени в имиграционната политика, които се разглеждат от британските депутатите, предвиждат още хората, търсещи убежище, да бъдат оценявани частично според начина, по който са пристигнали в Обединеното кралство. Тези, които пристигат по така наречените от правителството незаконни начини, вече няма да имат същите права да искат убежище.

Франция спаси близо 250 мигранти в Ламанша

Франция спаси близо 250 мигранти в Ламанша

Страната обвинява Великобритания за мигрантската криза