Украинските военни атакуваха железопътния мост през река Молочная в село Светлодолинское, Запорожка област, убивайки петима души и ранявайки четирима, каза Владимир Рогов, говорител на регионалната окупационна администрация, назначена от Русия, съобщава Руска служба на Би Би Си.

Твърди се, че ударът е нанесен от американската реактивна система за залпов огън HIMARS в частта от зоната, контролирана от руските военни.

Назначеният от Русия "и.д. губернатор на Запорожка област" Евгений Балицки също обяви за удар по железопътния мост в село Светлодолинское. По думите му четирима души са загинали, а петима са ранени.

Украинската страна все още не е коментирала твърденията за удара по този мост

Светлодолинское се намира близо до град Мелитопол, окупиран от руските военни.

В условията на военни действия Би Би Си не може незабавно да потвърди точността на информацията, идваща от страните в конфликта.

Припомняме, че в събота вечерта властите в Луганск обвиниха украинските сили, че са ударили болница в град Новоайдар, при което са загинали 14 пациенти на болницата, а други 24 са били ранени.

В неделя Украйна съобщи, че руските сили са обстрелвали град Херсон и са ударили областната болница, при което е пострдала една медицинска сестра. 

В резултат на руския обстрел на Херсонска област са загинали най-малко трима души, а още петима са били ранени, съобщи Областната администрация. 

В резултат на обстрела почти 10 000 жители на микрорайон "Остров" в Херсон останаха без електричество.

Украйна опровергава "Вагнер" - отблъснала атаката край Благодатне

Украйна опровергава "Вагнер" - отблъснала атаката край Благодатне

Преди това бойците на Пригожин обявиха, че са поели контрол над селото