Опозиционните партии във Великобритания обявиха, че са се разбрали да работят заедно, за да се опитат да предотвратят Брекзит без споразумение, включително чрез приемане на законодателство или провеждане на вот на недоверие срещу правителството, съобщава "Ройтерс".

Британският парламент подновява работата си след лятната ваканция през следващата седмица и се готви за битка с новия премиер Борис Джонсън, който обеща да изведе Великобритания от Европейския съюз със или без споразумение за излизане в края на октомври.

Макрон попари надеждите на Борис Джонсън за сключване на сделка за Брекзит

Макрон попари надеждите на Борис Джонсън за сключване на сделка за Брекзит

Предпазният механизъм не може да отпадне от споразумението за Брекзит

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин беше домакин на разговори с Шотландската национална партия, Либералните демократи, Зелената партия и Независимата група за промяна, за да обсъдят тактиките за предотвратяване на излизане без споразумение.

"Присъстващите се споразумяха за неотложността да действаме заедно, за да намерим практически начини за предотвратяване на Брекзит без споразумение, включително възможността за приемане на законодателство и вот на недоверие", се казва в съвместното изявление на партиите след срещата.

Мнозинството от британците настояват за референдум за сделката за Брекзит

Мнозинството от британците настояват за референдум за сделката за Брекзит

Консервативната партия има сериозна преднина пред лейбъристите