Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу обяви, че са възможни нарушения на предсрочните президентски и парламентарни избори, по-специално в населената предимно с кюрди Югоизточна Турция, където са постъпили много жалби за нередности, съобщават турски медии.

"Обръщам се с ясен призив към всички държавни служители", подчерта Кълъчдароглу, допълвайки: "Не забравяйте, че сте държавни чиновници, а не служители на определена партия."

Балотаж за Ердоган означава, че губи инерция и харизма

Балотаж за Ердоган означава, че губи инерция и харизма

Въпросът е дали ще има кражба на вот

По думите му обаче, като цяло в Турция не ставало въпрос за сериозен проблем, но предупреди за последиците от всякакви действия, които може да помрачат вота.

Отбелязва се, че в една от изборните урни е имало "масов вот" в подкрепа на управляващата Партия на справедливостта и развитието, а също и че членове на различни секционни комисии са били удряни, включително от прокюрдската Демократична партия на народите и от Народнорепубликанската партия.

Турците гласуват на съдбовни избори

Турците гласуват на съдбовни избори

56 милиона избиратели решават бъдещето на страната си…

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по-рано гласува в Истанбул заедно със съпругата си. След като гласува, той похвали високата избирателна активност.

"Това показва колко напреднала и развита е турската демокрация", изтъкна той, добавяйки: "С тези избори Турция преживява демократична революция."

Държавният глава каза също, че е бил информиран, че към момента нямало сериозни нарушения в изборния ден.

Правото си на глас упражниха и кандидатите на Народнорепубликанската партия Мухарем Индже и на "Добра партия" Мерал Акшенер. Индже и Акшенер са поставяни съответно на втора и трета позиция от социолозите след Ердоган. 

Милионен митинг в Истанбул подкрепи опозиционния кандидат Индже

Милионен митинг в Истанбул подкрепи опозиционния кандидат Индже

Ердоган може да не бъде избран на първия тур…