Осама бин Ладен може да отмъсти на Европа за съюза й със САЩ във войната в Афганистан, коментират световните агенции.

В нов аудио запис, публикуван на ислямски сайт, лидерът на Ал Кайда призовава европейските нации да изтеглят войските си от Афганистан.

Не искаме нищо несправедливо от вас. Трябва да прекратите несправедливостта и да изтеглите военните си, казва Осама бин Ладен.

Европа споделя вината за въздушните удари на НАТО в Афганистан, при които са убити цивилни граждани, допълва терористичният лидер.

Един интелигентен човек не губи парите си и синовете си за банда престъпници във Вашингтон, и е срамно за един човек, да бъде в коалиция, чийто главен командир не зачита човешкия живот и умишлено бомбардира села от въздуха.

По думите на лидера на Ал Кайда атаките в Лондон и Мадрид щяха да бъдат разбрани от европейците, ако те можеха да видят какво техните американски съюзници и помагачи са сторили в Афганистан.

Новото послание на бин Ладен е достъпно в две версии - с английски и с немски субтитри. Аудиосъобщението е дълго около 5 минути и през цялото време показва снимката на терориста.

Припомняме, изборите в Германия ще се проведат тази неделя, а до момента страната е получила няколко терористични заплахи.

Последното съобщение на Осама бин Ладен беше адресирано към американския народ няколко дни след годишнината от атентатите от 11 септември.