Още един дрон с неизвестен произход е открит в Московска област.

По информация на ТАСС безпилотният летателен апарат е открит в района Павлово-Посад. Дронът е бил с два парашута. По данни на правоохранителните органи в дрона не са открити взривни вещества или взривни устройства.

Органите на реда работят на мястото на инцидента. Собственикът на дрона е в процес на установяване.

Дрон с експлозиви стигнал Московска област

Дрон с експлозиви стигнал Московска област

Тази сутрин дронове летяха и над Севастопол

Агенция Новости съобщи, че временно летището "Внуково" е било затворено заради забелязан неизвестен безпилотен летателен апарат. ТАСС допълва информацията, че по данни на FlightRadar по това време над летището няма самолети.

По-рано службите потвърдиха, че в покрайнините на Ногинск, който се намира близо до Павловски Посад, е намерен дрон с тегло около 100 кг. Според ТАСС и Интерфакс той е съдържал торбички с експлозиви. По-късно РИА Новости отрече да е имало експлозиви, но написа, че дронът е бил с двигател, произведен в САЩ.

Припомняме, че в началото на годината, вече след изтощителна и неуспешна офанзива на Бахмут и при очакване на украинска контраофанзива, в Москва и Подмосковието в европейската част на Русия, бяха монтирани системи за противовъздушна отбрана. Те предизвикаха тревога в социалните мрежи.

Днес пък американският вестник Washington Post излезе с провокативна статия, че украинските въоръжени сили сa планирали да ударят Москва на годишнината от началото на войната, 24 февруари 2023 г., но не са го направили по настояване на Вашингтон.

Тази нощ атака с дронове бе извършена и в Севастопол - базата на руските военноморски сили в Черно море, която е в Крим. И тази информация не е коментирана от украинска страна до този момент.

Washington Post: Украйна щяла да удари Москва на годишнината от началото на войната
Обновена

Washington Post: Украйна щяла да удари Москва на годишнината от началото на войната

Не го направила по настояване на Вашингтон; Киев отрича

ТАСС съобщава и че на територията на петролна рафинерия в Капотня е паднал квадрокоптер, а в близост до него е намерен лютив спрей. "Предишния ден на територията на Московския нефтопреработвателен завод в Капотня, на 10 метра от оградата, беше намерен квадрокоптер Mavic-820677, с неговата марка и парола върху тялото, устройството е било оборудвано с видеокамера. В момента на проверката квадрокоптерът не е работил", заявява източникът от службите пред агенцията.

Също така по време на огледа на местопроизшествието е намерена флаш карта, взета от квадрокоптера. В машината не са открити експлозиви или взривни устройства. В момента се провежда разследване на инцидента.