Администрацията на президента Доналд Тръмп е поискала от високопоставени служители на ФБР да опровергаят публично публикуваните в медиите информации за връзки на президентския екип с Москва, предадоха информационните агенции.

От ФБР обаче са отказали да направят подобно опровержение, след което от Белия дом са отправили аналогично искане към хора на високи позиции в разузнаването и към членове на Конгреса, уточнява в. "Washington Post". В резултат на това редица официални лица са се свързали с изданието, за да изпълнят поисканото от Белия дом.

От президентската администрация смятат, че с опитите за упражняване на въздействие не са прекрачили границите на правомощията си.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър потвърди, че хора от президентския екип са преговаряли с високопоставени чиновници, като заяви, че не са нарушили правилата.

По думите на Спайсър, на журналисти е било предадено с кого да се свържат, за да получат становище по данните на ФБР за нерегламентирани връзки между екипа на Тръмп и Кремъл.

Спайсър каза още, че шефът на президентската администрация Райнс Прибъс не е надхвърлил правомощията си когато е поискал от шефа на ФБР Джеймс Коми да оспори медийните публикации за контакти на хора на Тръмп с руската агентура.

Припомняме, на 16 февруари Доналд Тръмп нарече фалшиви тези информации.