Израелската войска е открила огънпо територията на Ливан в отговор на ракетния обстрел от противоположната страна, предаде РИА Новости.

В района на израелския град Нахария са паднали от 3 до 5 ракети „Катюша". Ранени са двама души.

В Нахария след обстрела за затворени всички училища. Жителите на града са настанени в защитени помещения.

Постъпило е разпореждане от израелската армия за разпечатване на бомбоубежищата.

За момента не е известно кой стои зад обстрела. Нито една от палестинските групировки, които действат на територията на южен Ливан не е поела отговорност за атаката.

Ливанският клон на "Хамас" отрича да има нещо общо с нападението.

Движението "Хизбулла" също отречеда има нещо общо с ракетния обстрел на Израел от тази сутрин. Изявлението е направено от ливанския министър на информацията Тарек Митри, цитиран от агенция Новости.

Той посочва, че „Хизбулла" официално е уведомила ливанското правителство, че се придържа към договореностите за стабилност и Резолюция 1701.

Припомняме, преди няколко дни едно от движенията в Ливан, влизащо в състава на „Хизбулла" обяви, че прекратява примирието и започва въоръжена борба срещу агресорите от Израел.

Според неофициални данни обаче специалните служби на Израел също не разглеждат изстреляните ракети от територията на Ливан като откриване на втори фронт, а по-скоро като отмъщение на една от палестинските групировки.