Мъжът, заподозрян за убийството на 18 души и раняването на 13 при стрелба в Люистън, американския щат Мейн, беше открит мъртъв в петък. 

Това сложи край на 48-часово издирване след най-тежкото въоръжено нападение в историята на щата, според множество медии.

ABC News, позовавайки се на неназовани източници от правоохранителните органи, съобщи, че заподозреният, 40-годишният Робърт Р. Кард, е намерен мъртъв.

Смята се, че резервистът от американската армия е открил огън в зала за боулинг и след това в бар минути по-късно в сряда вечерта.

Стрелбата и продължителното издирване разтърсиха обикновено оживената, но спокойна общност на Люистън, бивш текстилен център и вторият по население град в Мейн, в разгара на есента на Нова Англия.

Втори ден издирват стрелеца от Мейн

Втори ден издирват стрелеца от Мейн

Полицията предупреждава, че Робърт Кард е въоръжен и опасен

Кард е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на резерва на армията на САЩ. Наскоро е отправил заплахи за извършване на стрелба в съоръжение на Националната гвардия в Сако, Мейн. Според служителите той също така е съобщил за психични проблеми, включително чуване на гласове.

На жителите бе казано да не напускат домовете си и да се свържат с правоприлагащите органи, ако имат информация за местонахождението му, докато течеше издирването. 

Държавните училища в Люистън и близките райони обявиха, че ще бъдат затворени.

Полицията предупреди, че той е въоръжен и опасен, но не го посочва като виновен. Властите засега се въздържат да посочат категорично един или двама са стрелците.