В Москва, Подмосковието и Воронежка област е отменен режимът на антитерористична операция

Това съобщава държавната агенция ТАСС с позоваване на съобщени на Федералната служба по сигурност.

За отмяна на режима и ограниченията обяви и сметът на Москва Сергей Собянин.

"Ние премахваме всички ограничения, свързани с въвеждането на режим на антитерористична операция", написа Собянин в канала си в Telegram. Матурите в училищата, които трябваше да се проведат този уикенд, ще се проведат на 1 юли. "Благодаря на московчани за запазеното спокойствие и разбиране", добавя Собянин.

Собянин обяви понеделник за почивен ден в Москва, преди да стане известно, че Пригожин се е съгласил на сделка с властите и върна наемниците си в лагерите, а самият той е трябвало да замине за Беларус. Къде е сега Пригожин, не е известно.

Режимът Антитерор бе въведен в трите региона на Русия във връзка с бунта на Евгений Пригожин и частната военна компания "Вагнер", която в малките часове в събота започна Марш на справедливостта към столицата Москва.

В Московска област бяха блокирани три моста през Ока, на входовете на Москва бяха разположени укрепления от торби и бяха разположени бронетранспортьори. В Липецка област властите започнаха нарочно да разрушават пътища със строителна техника, за да спрат или поне да забавят движението на колоните на "Вагнер".

Вчера поетапно властите започнаха и да вдига ограниченията върху движението по магистрали, които водят към Москва.