Днес в Москва прозвуча сигнал за въздушно нападение, след като за пореден път бяха хакнати сървърите на радиостанции и телевизионни канали, съобщава ТАСС с позоваване на руското министерство на извънредните ситуации (МЧС).

За зрителите в Москва телевизионното предаване е било прекъснато от видеозапис за удара, препоръка да се отиде в най-близкото скривалище и да се използват противогази, пише Телеграм-каналът "Осторожно, Москва".

Преди няколко часа днес подобен инцидент се случи в Екатеринбург, както съобщи местното издание E1. Подобни случаи е имало и преди в руските региони. На 28 февруари регионалните радиостанции и телевизионни канали излъчиха тревога за въздушна атака. В техния ефир прозвучаха съобщения за "ракетен удар" с призив незабавно да се отиде в скривалище на фона на вой на сирени.

Министерството на извънредните ситуации тогава заяви, че това е резултат от хакване на системите за предупреждение от хакери. Преди това, на 22 февруари, жителите на много руски региони чуха по радиото предупреждение за ракетна атака.

Русия отговорила с Кинжали на нападението в Брянска област

Русия отговорила с Кинжали на нападението в Брянска област

Тогава Русия обвини украинските власти за "диверсията"