Системата за противовъздушна отбрана (ПВО) в понеделник сутринта свали безпилотен летателен апарат във Ферзиковски район на Калужка област, предава ТАСС.

Няма жертви и щети, съобщи губернаторът Владислав Шапша.

"Днес в 2:30 часа безпилотен летателен апарат беше свален от система за противовъздушна отбрана в  Ферзиковския район", написа Шапша в своя канал в "Телеграм" .

Той добави, че няма последствия за хората и инфраструктурата.

Припомняме, че на 3 август Руското министерство на отбраната съобщи, че е осуетена украинската атака с дронове и те са били свалени над територията на Калужка област, която се намира между Украйна и Москва,

Командирът на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни написа статия, в която заяви, че единственият начин да се постигне повратна точка във войната е да се получат средства за унищожаване на цели дълбоко в територията на Руската Федерация. Според него това е необходимо, за да "изострят" чувствата на нейните граждани, свързани с войната.

Всъщност президентът Володимир Зеленски каза същото. На 30 юли, след първия удар по "Москва Сити", той каза: "Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес".

Дрон е бил свален в Севастопол

Дрон е бил свален в Севастопол

По предварителни данни е имало експлозия на земята, трева и храсти са се запалили