Падането на държаните от бунтовниците райони на Алепо в ръцете на правителството няма да сложи край на войната в Сирия. Това свое убеждение изрази върховният представител на Европейския съюз по външните работи и политика за сигурност Федерика Могерини, цитирана от "Ройтерс".

"Убедена съм, че падането на Алепо няма да сложи край на войната", категорична е Могерини по време на дискусия със специалния представител на ООН за Сирия Стефан де Мистура в Рим.

В ожесточена офанзива през последната седмица силите на сирийското правителство, подкрепяни от съюзнически милиции, иззеха части от Алепо от бунтовническите групи.

Лавров: САЩ най-накрая с предложения за Алепо в съответствие с позицията ни
Обновена

Лавров: САЩ най-накрая с предложения за Алепо в съответствие с позицията ни

Русия е готова незабавно да изпрати военни представители

От своя страна Стефан де Мистура обяви, че се надява да може да бъде намерена някакъв вид формула, която да предотврати ужасяваща битка в Алепо.

Представителят на ООН посочи, че битката за Алепо няма да продължи много дълго. "Фактът е, че Алепо няма да остане дълго. Чувствах, че това ще бъде ужасна битка, която ще приключи до Коледа-Нова година. Надявам се, че битката няма да се случи, че ще бъде намерена някакъв вид формула", отбеляза той.