Пакистан призовава посланика на Индия заради въздушната атака в Кашмир, съобщават индийското външно министерство, цитирано от "Спутник".

"Действащият министър на външните работи призова върховния комисар на Индия и решително осъди индийското нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Пакистан", се казва в изявление на министерството.

По-рано, пакистанският премиер Имран Хан свиква спешна среща в отговор на въздушния удар. Той обещава да "се ангажира със световните лидери, за да разкрие безотговорната индийска политика".

От своя страна, Министерството на външните работи на Индия нарича инцидента "невоенно" и превантивно действие.

Пакистанската армия предупреди Индия да не се забърква с Пакистан

Пакистанската армия предупреди Индия да не се забърква с Пакистан

Щели да отговорят с "пълна сила"

В същото време, медии коментират, че безпилотното летателно средство, пуснато от Пакистан е свалено в щата Гуджарат в Западна Индия, съобщава източник в полицията пред телевизионния канал NDTV, цитиран от ТАСС.

Индийските власти и силите за сигурност не коментират унищожаването на безпилотния апарат. Според медията, останките му са близо до село Нангхадад в района на Кач. Полицията е започнала разследване на инцидента.

По-рано Индия извърши въздушни удари върху предполагаема терористична база в пакистански Кашмир.

Според информацията, 12 военни самолети Мираж-2000 на индийските военновъздушни сили са нападнали лагер и напълно са го унищожили.

Индийски самолети удариха кашмирски бойци на пакистанска територия

Индийски самолети удариха кашмирски бойци на пакистанска територия

Пакистан заяви, че са реагирали и индийските самолети са избягали