Папа Франциск е отишъл в римската болница "Джемели" за преглед, съобщи агенция ANSA във вторник, цитирайки източници, запознати с въпроса.

От Пресслужбата на Ватикана съобщиха, че той е бил там за "някои клинични изследвания" и се е прибрал преди обяд. В информацията не се съобщава дали става дума за предварително планирани изследвания и защо са били необходими те.

Папата, който е на 86 години, прекара пет дни в болница по-рано тази година с белодробна инфекция и миналия месец пропусна аудиенции поради треска.

Франциск, който отбеляза 10-ата годишнина от своя понтификат през март, страда от редица заболявания през последните години.

През юли 2021 г. му беше отстранена част от дебелото черво при операция заради болезнено състояние на червата, наречено дивертикулит.

Светият престол обяви в събота плановете папа Франциск да посети Монголия в периода 31 август-4 септември.

Преди това той трябва да отиде в Португалия от 2 до 6 август, за да присъства на Световния ден на младежта в Лисабон и да посети светилището на Фатима.

В последно време папа Франциск се наложи да използва инвалидна количка, бастун или проходилка поради болки в дясното коляното, причинена от малка фрактура и възпалена връзка.

Папа Франциск: Все още съм жив

Папа Франциск: Все още съм жив

Той беше изписан от болница днес