Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че няма да има пари за граничната стена на Доналд Тръмп в сделката, която се разработва от преговарящия екип.

"В законодателството няма да има никакви парични средства", но ако републиканците имат предложения за нови пропусквателни пунктове или технологии, тези неща биха могли да се преговарят.

"Това не са преговори в които президентът да каже ... "няма значение какво казва Конгресът", коментира тя.

"Президентът му се иска Конгресът да няма никакво значение в начина, по който отговаряме на нуждите на американския народ? Не, няма начин", обясни Пелоси.

Тръмп: Стената се строи по един или друг начин

Тръмп: Стената се строи по един или друг начин

Даже заговори за "стени"

Комитетът за преговори се опитва да постигне компромис за 5,7 милиарда долара, който Тръмп търси за обещаната от него стена по границата.

Комитетът трябва да приключи работата си около 10 февруари, за да изпълни определеният краен срок от 15 февруари, след като Тръмп и законодателите се договориха миналата седмица да сложат край на 35-дневно частично закриване на правителството.

Пелоси също отхвърли като "не ставащо" предложението на президента за временна тригодишна защита на млади "мечтатели" в замяна на постоянна стена.

Според нея, Тръмп казва, "това е защита, която съществуват, но ще ви я взема, след това ще ви я дам временно, а вие ще ми дадете постоянна стена. Така не става", добави Пелоси.

Тя не вярва, че законопроектът за окончателно прекратяване на спирането на правителството трябва да бъде част от текущите преговори за гранична сигурност.

Тръмп праща още войници на границата да спират "нашествието" от Мексико

Тръмп праща още войници на границата да спират "нашествието" от Мексико

"Със стена това щеше да е много по-лесно и по-евтино"