Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в "Туитър", че на границата с Мексико се изпращат още американски войници, за да спират притока на хора, който той определи като "опит за нашествие на нелегални" в страната.

Тръмп добави, че спирането на керваните от мигранти от Централна Америка ще бъде много по-лесно и по-евтино, ако има погранична стена.

Тръмп: Стената се строи по един или друг начин

Тръмп: Стената се строи по един или друг начин

Даже заговори за "стени"

"Още войници се изпращат на южната граница за спиране на опитите за нашествие на нелегални, чрез големи кервани, в нашата страна. Ние спряхме предишните кервани, ще спрем и тези. Със стена това щеше да е много по-лесно и по-евтино. Строи се!", подчерта Тръмп, имайки предвид пограничната стена.

В друга публикация в "Туитър" по-рано той предупреди, че стената на границата с Мексико ще бъде построена "по един или друг начин".

Въпросът за сигурността на границата беше причината за най-продължителното затваряне на федералното правителство на САЩ в историята, което приключи миналата седмица, след като Тръмп се съгласи да отвори отново правителството за три седмици, но сделката му с демократите не включваше 5,7 млрд. долара, за които той настоява да се заделят за граничната стена.