Шефът на Пентагона Лойд Остин по време на телефонен разговор с израелския си колега Бени Ганц подчерта, че САЩ продължават да подкрепят правото на Израел на самозащита в конфликта с палестинските групи. Това се посочва в изявление, публикувано в сряда от пресслужбата на американското военно ведомство.

Ръководителят на Пентагона подчерта, че САЩ продължават да подкрепя правото на Израел на самозащита, прегледа оценките на израелската военна кампания в ивицата Газа и призова за деескалация на конфликта. Пентагонът не обясни какъв е анализът на оценките на израелската кампания.

Иранското ноу-хау за Газа

Иранското ноу-хау за Газа

Кой научи палестинците да правят ракети

Палестински радикални групи в ивицата Газа и израелската армия обменят стачки от 10 май. Ракетните атаки са последвали бунтове в джамията Ал Акса в Източен Йерусалим след заповед на израелския съд за отнемане на домове в Шейх Джара от арабски семейства, живеещи там.

Според последните данни на палестинското министерство на здравеопазването, броят на загиналите е достигнал 241, от които 219 са в Газа, включително над 60 деца и 36 жени. От израелска страна най-малко 12 души бяха убити.