Министерството на отбраната на САЩ стартира уебсайт, който има за цел да даде на обществеността повече информация за това как американските власти контролират отпускането на военна помощ за Украйна, пише The Hill.

Според вестника, който пръв привлече вниманието към стартирането на сайта, новият проект е започнал да работи в момент, когато републиканските членове на Конгреса на САЩ продължават да блокират законопроекта за помощта за Украйна и изразяват съмнения, че изпращането на оръжия до Киев е правилно контролирано.

Генералният инспектор на Пентагона каза, че уебсайт, наречен Ukraine Oversight, съдържа информация за работата на повече от 20 американски агенции, които осигуряват целенасоченото използване на помощта за Киев.

Сайтът също така има информация за контакт за тези, които желаят да докладват за всяка злоупотреба или загуба на американска военна помощ.

The Hill съобщи, че републиканците отдавна повдигат въпроси относно прозрачността на използването на многомилиардна помощ за Украйна, но съответните правителствени агенции не са открили индикации, че отпуснатите средства и оръжия са били използвани неправомерно.

Без пари шефът на Пентагона се опитва да убеди съюзниците да помагат на Украйна

Без пари шефът на Пентагона се опитва да убеди съюзниците да помагат на Украйна

Експерти казват, че Остин ще се сблъска със скептична публика в Европа