Степента на участие на НАТО в конфликта в Украйна се увеличи, но това няма да повлияе на положителния резултат от специалната военна операция за Русия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Степента на ангажираност на НАТО в конфликта в Украйна се увеличи. Това води до забавяне във времето, но не може да промени същността на случващото се и най-важното - положителен резултат за нас, поясни той.

Не можем да живеем без победа, така че победата ще бъде сигурна, подчерта говорителят на Кремъл.

Песков посочи, че е посетил Луганск миналата есен и отбеляза, че през последните шест месеца контурите на глобалната война, която се води, са станали по-ясни. Тя стана по-твърда, по-безпощадна, добави той.

По думите му напоследък се е отворил гноен абсцес на геополитиката. Това, което се случва сега, е екзистенциално за Русия. За нас това е въпрос на живот и смърт. И имаме само един вариант - всичко да върви според нас, подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че в момента се води тотална информационна война. И нашата страна, и страните от колективния Запад работят във военно време. НАТО има протоколи за работа с медиите - това е и пускане на дезинформация, и спиране на информационните потоци от чужбина, предупреди той. На този фон ролята на тези, които контролират информационната работа в Русия, стана по-значима, каза още той.

Песков: Русия може да постигне целите си в Украйна само по военен път

Песков: Русия може да постигне целите си в Украйна само по военен път

Постигането им е абсолютен приоритет