Петима души са загинали след стрелба в апартамент в град Карлсруе, Германия, съобщава Би Би Си.

Инцидентът е станал след като съдебни изпълнители са влезли в апартамент, за да изведат принудително неговия обитател. Те е трябвало да изгонят наемателя, който не бил плащал наема си в продължение на няколко месеца.

Нападателят е бил ловец и е имал у себе си няколко оръжия. Той е бил приятел на собственичката на жилището, което е обитавал, съобщи Дойче веле.

Стрелецът се е барикадирал в сградата и взел няколко заложници. Предполага се, че сред тях са били съдия-изпълнител, ключар и предполагаемият нов собственик на имота.

Няколко изстрела са се чули около 9.00 часа сутринта. Първоначално се смяташе, че има един убит човек и няколко ранени.

Полицията отцепи голямо пространство около въпросната сграда. Стотици полицаи бяха разположени в района, а близкото училище и детска градина бяха евакуирани.
Служителите на реда не са успели да установят контакт с похитителя.

"Специални части проникнаха в апартамента, след миризма дим и там откриха четири мъртви тела. Вероятно едно от тях е на стрелеца", съобщи говорителят на полицията пред Ройтерс. По-късно беше съобщено обаче, че откритите тела в апартамента са били пет. Петата жертва е жена, чието безжизнено тяло е било открито от полицията малко по-късно.

Според предположенията на полицията след като убил четиримата си заложници, извършителят сам сложил край на живота си.

Град Карлсруе се намира близо до границата с Франция. В него живеят около 300 хиляди души. Там се намира и Конституционния съд на Германия.