По данни на Силите за отбрана и сигурност на Украйна петима души са загинали при нощни руски обстрели, а други 25 са ранени, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Според Военния медиен център през изминалото денонощие руските войски са обстрелвали територията на осем украински области. 132 населени места са били подложени на удари с различни видове оръжия (минохвъргачки, танкове, артилерия, реактивни системи за залпов огън (РСЗО), системи за противовъздушна отбрана С-300, дронове "Ланцет", тактическа авиация), поразени са над 60 инфраструктурни обекта, съобщават от силите за отбрана.

Двама цивилни са били убити през изминалото денонощие в Донецка област, съобщи началникът на регионалното военно управление Павло Кириленко.

"На 25 март руснаците убиха двама жители на Донбас: в Северни и град Часов Яр. Още един човек беше ранен в региона," пише той в своя канал в "Телеграм" в неделя.

Също така през изминалата нощ на обстрел са били подложени населени места в Днепропетровска, Сумска, Харковска и Херсонска области на Украйна.

Британското разузнаване: Русия попълни запасите от ирански дронове

Британското разузнаване: Русия попълни запасите от ирански дронове

От началото на март атаките с тях зачестиха