Почина Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и политически коментатор на CNN, уточниха от телевизията.

Алис Стюарт е работила по няколко президентски кампании на Републиканската партия.

Тя беше на 58 години.

Служители на правоохранителните органи съобщиха на CNN, че тялото на Стюарт е намерено на открито в квартал Бел Вю в Северна Вирджиния рано сутринта в събота. Не се подозира насилие и служителите на реда смятат, че е възникнала спешна здравословна ситуация, която е довела до трагичния изход за Алис Стюарт.

"Алис беше много скъп приятел и колега за всички нас в CNN", заяви Марк Томпсън, главен изпълнителен директор на мрежата, в имейл до служителите в събота.

"Политически ветеран и журналист, носител на наградата "Еми", който внесе несравнима искра в репортажите на CNN, известна в нашите бюра не само с политическата си съобразителност, но и с непоколебимата си доброта.

Сърцата ни са натежали, докато скърбим за тази изключителна загуба."

Стюарт е родена на 11 март 1966 г. в Атланта.

Стюарт започва кариерата си като местен репортер и продуцент в Джорджия, преди да се премести в Литъл Рок, Арканзас, за да стане водеща на новини, разказва тя пред Harvard International Review.

След това тя работи като директор по комуникациите в офиса на тогавашния губернатор на Арканзас Майк Хъкаби, преди да поеме подобна роля за президентската му кампания през 2008 г.

Тя е била и директор по комуникациите на републиканските кандидатури за президент през 2012 г. на бившата представителка на Минесота Мишел Бакман и на бившия сенатор от Пенсилвания Рик Санторум, също бивш коментатор на CNN.

Съвсем наскоро Стюарт беше директор по комуникациите на президентската кампания на тексаския сенатор Тед Круз през 2016 г.

"Алис беше прекрасна, талантлива и скъпа приятелка", казва Круз в публикация в X.

"Тя живееше пълноценно всеки ден и ще ни липсва дълбоко."