Ивана Тръмп, бившата съпруга на бившия президент Доналд Тръмп, е починала на 73-годишна възраст, съобщи семейството за ABC News.

"Нашата майка беше невероятна жена - сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красавица и грижовна майка и приятелка", се казва в изявление на семейство Тръмп.

"Ивана Тръмп избяга от комунизма и прегърна тази страна. Тя научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност", заяви семейството.

Ивана Тръмп се шегува с Мелания, че е първата дама

Ивана Тръмп се шегува с Мелания, че е първата дама

За съжаление това е само привличане на внимание

Парамедиците от Манхатън, отзовали се на сигнал за спиране на сърдечната дейност, са намерили 73-годишна жена в апартамента в Горен Ийст Сайд, където е живяла Ивана Тръмп, малко след 12:30 ч. в четвъртък.

Смъртта ѝ е настъпила по естествени причини, съобщи говорител на семейството.

В изявление на своята платформа Truth Social Доналд Тръмп си спомни за Ивана като за "прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше велик и вдъхновяващ живот".

"Нейната гордост и радост бяха трите ѝ деца - Доналд - младши, Иванка и Ерик", написа той. "Тя се гордееше с тях, както и всички ние се гордеехме с нея", посочиха от семейството.

Ивана Тръмп е първата съпруга на Доналд Тръмп. Те имат три деца: Доналд - младши, Иванка и Ерик Тръмп.

Ивана Тръмп, която е родена в бивша комунистическа Чехословакия, се омъжва за Доналд Тръмп през 1977 г. Двамата се развеждат през 1992 г.