Вицепрезидентът на руския петролен гигант "Лукойл" Виталий Владимирович Робертус внезапно е починал на 54-годишна възраст. Това става ясно от съобщение на сайта на компанията.

Робертус работи в компанията 30 години, от завършването на образованието си. Започва като икономист, като впоследствие преминава през всички етапи на професионално развитие. От "Лукойл" посочват, че за този период Виталий ВРобертус печели уважението на колегите си не само в компанията, но и в бранша като цяло. Удостоен е с държавни и ведомствени награди за постижения в развитието на държавния горивно-енергиен комплекс.

"В паметта ни той ще остане талантлив ръководител, разностранна личност и отзивчив приятел", отбелязват още от "Лукойл" и изказват съболезнования на семейството и близките на Виталий Робертус.

Припомняме, че след началото на руската инвазия в Украйна редица руски бизнесмени починаха по неясни причини. През октомври миналата година почина и шефът на борда на директорите на компанията Владимир Некрасов.

На 40-годишна възраст на 22 юли 2023 г. се спомина предприемачът и ръководител на ICS Holding, Антон Черепенников. Вероятна причина за смъртта му е внезапно спиране на сърцето. Внезапно почина и руски заместник-министър, Пьотр Кучеренко, след като се почуства зле в самолета, завръщайки се от посещение в Куба. Не са сред живите и високопоставени бизнесмени като Павел Антов, ръководител на енергийна компания, и Анатолий Геращенко, бивш ректор на авиационен институт. Споминаха се също Равил Маганов, председател на "Лукойл", и Иван Печорин, топ мениджър на развойната корпорация на Далечния изток и Арктика.

Почина 35-годишният син на шефа на Роснефт Игор Сечин

Почина 35-годишният син на шефа на Роснефт Игор Сечин

Шефът на Роснефт е забранил на Следствения комитет и ФСБ да разследват смъртта на сина му.