Американският военнослужещ, който се самозапали пред израелското посолство във Вашингтон през уикенда, в очевиден акт на протест срещу израелските военни действия в Газа, е починал, съобщава "Ройтерс".

Полицай Лий Лепе, говорител на столичното полицейско управление, потвърди смъртта на американския летец. NBC News, цитирайки неназован американски служител, съобщи, че повече подробности ще бъдат публикувани, след като военните уведомят семейството му.

Американският летец беше хоспитализиран в критично състояние в неделя, след като служители на тайните служби на САЩ потушиха пламъците, казаха по-рано пожарната и спешната помощ на окръг Колумбия.

Пентагонът заяви в понеделник, че това е трагично събитие. Говорителят на Пентагона ген.-майор. Патрик Райдър каза, че министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин следи ситуацията.

Мъж в униформа се самозапали пред израелското посолство във Вашингтон

Мъж в униформа се самозапали пред израелското посолство във Вашингтон

Длъжностните лица ще потвърдят дали мъжът е служещ член на ВВС на САЩ или не

Припомняме, че мъжът излъчи действията си в стрийминг платформа. "Вече няма да бъда съучастник в геноцид", очевидно е казал мъжът, преди да се  запали, крещейки "Освободете Палестина", според Times.

На полицейските служители им е отнело повече от минута, за да потушат пламъците.

Посолството съобщи, че никой от служителите му не е пострадал.