Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да се върне към активна политическа дейност след края на процедурата за импийчмънт в Сената на САЩ. Той дори се надява да засили позициите си в Републиканската партия. "Политико" пише за това, позовавайки се на източници от обкръжението на Тръмп.

Самият Тръмп е уверен, че ще бъде оправдан от Сената, а след резултатите от процеса той само ще засили позицията си в партията.

Тръмп не бил доволен от работата на адвокатите си на процеса по импийчмънт

Тръмп не бил доволен от работата на адвокатите си на процеса по импийчмънт

Пледоариите не били на ниво

Според помощници на бившия шеф на Белия дом досега процесът на импийчмънт е бил по-вероятно да играе в негова полза. По-специално, той предизвика вълна на възмущение сред обикновените членове на партията, насочена, наред с други неща, срещу онези републиканци, които се опитаха да се отрекат от Тръмп и да отклонят партията от неговия курс.

Импийчмънт, според съюзниците на Тръмп, позволява на бившия президент да издири такива "дезертьори" и да предприеме действия срещу тях. В същото време възмущението на обикновените членове на партията само засилва подкрепата за Тръмп.

Вторият импийчмънт на Тръмп не нарушавал конституцията

Вторият импийчмънт на Тръмп не нарушавал конституцията

Ключово гласуване в сената на САЩ

Както отбелязва "Политико", в момента републиканецът умишлено "се е снишил" и не прави важни изявления, докато делото в Сената продължава. Вместо това той прекарва по-голямата част от свободното си време в игра на голф. Един от бившите помощници на Тръмп предположи, че по този начин бившият американски лидер се опитва да демонстрира безразличие към случващото се на Капитолия.

В същото време помощници на Тръмп очакват ситуацията да се промени след края на процеса на импийчмънт, а бившият президент постепенно ще се появи отново публично и "ще се опита да отмъсти на републиканците, които според него са пресекли пътя му, след като напусна офиса. "

Започна процесът срещу Тръмп - първият в историята срещу ескпрезидент

Започна процесът срещу Тръмп - първият в историята срещу ескпрезидент

Импийчмънт процесът може да приключи в понеделник

Изданието обаче отбелязва, че остава неясно какви точно мерки може да предприеме Тръмп срещу отрекли се от него членове на партията.