Тайландските власти въведоха полицейски час в столицата Банкок, където войската щурмува лагера на протестиращата опозиция днес.

Лидерите на движението на „червените ризи" доброволно се оттеглиха в името на края на кръвопролитията.
Тази сутрин в сблъсъците загинаха 6 души, като така броят на жертвите при продължаващите  антиправителствени протести само за последната седмица достигна 40.
Също само за днешния ден 52-ма ранени са приети в болница.

След като лагерът на опозицията в центъра на Банкок бе разтурен от военните в продължение на часове почти ежеминутно пристигат съобщения за пожари от различни части на града. Само големите сгради, които са били подпалени са фондовата борса, няколко банки и търговски център. Сигнали има и от граждански сгради.

Затова последва обявеният на властите за първи път от 15 години полицейски час. Той ще е в сила от 20 часа до 6 часа сутринта. Също така правителството даде указания на телевизионните канали да разпространяват само одобрените официално програми.

В телевизионно обръщение кабинетът заяви, че на силите за сигурност е възложена задачата да направят необходимото, за да може всички жители на Банкок, в това число и чужденците, за се чувстват в безопасност нощно време.

С днешния ден и дори с оттеглянето на опозиционните лидери не може да се смята, че Тайланд е предотвратил гражданска война, тъй като едно от опозиционните движения обяви, че се еманципира и ще продължи да се бори до оставката на правителството.

Освен това привърженици на червените ризи продължават да се събират в различни райони в страната.