Иракските власти са въвели полицейски час в Рамади, предаде местния кореспондент на телевизия „Ал Арабия". Бе съобщено още, че силите за сигурност са затегнали пропускателния режим и вече не позволяват на никого да влиза, или излиза от 300-хилядния град.

Предстои разгръщането на мащабна военна операция срещу екстремистите от „Ислямска държава Ирак и Левант", които контролират по-голямата част от населеното място през последните седмици.

Говорителят от въоръжените сили Мохамед ал-Аскари заяви пред държавната телевизия, че пехотинци и авиация ще следят за движението в града, а специални отряди ще прочистват сградите от терористи.

Служител от полицейското управление в Рамади, пожелал анонимност, е съобщил пред „Франс прес", че военната операция срещу антиправителствените демонстранти вече е започнала и по улиците се водят сражения.

Припомняме, че в началото на тази година части от Рамади и целият град Фалуджа попаднаха в ръцете на терористи.

Преди по-малко от две седмици Вашингтон обяви, че ще предостави ракети и разузнавателни безпилотни самолети в опит да помогне на Ирак в борбата срещу ислямистите, подкрепяни от „Ал Кайда".