В Хондурас отново е въведен полицейски час.

Мярката се взима от страна на метежниците, които в края на юни месец свалиха от власт президента Мануел Селая.

Полицейският час започва в полунощ, съобщават от временното правителство. Ограничението се въвежда заради опасения, че привърженици на президента Селая може да отново да излязат на протести.

Отчитайки продължаващата опасност за властта, ние искаме да защитим хората и тяхното имущество, заявява представителят на правителството.

През нощта на 28 юни военните в Хондурас организираха преврат и изгониха в Костав Рика президента Мануел Селая.
При протестите и митингите, които се събират периодично от привърженици и на двете враждуващи страни, загинаха двама души, а повече от 760 бяха ранени.

Още първите дни след преврата новото правителство въведе полицейски час, като постепенно напрежението показа стабилизация.

Самият Мичелети заяви, че е готов да подаде оставка.
Аз съм готов за това решение в името на възстановяването на мира и спокойствието в държавата, но при условие, че бившият президент Селая не се върне в страната", заявява Мичелети в изявление, разпространено от Франс прес.

Преди няколко дни Селая призови своите съграждани към гражданско неподчинения, което да помогне за неговото връщане на власт.

Той призова народа на Хондурас към стачки, митинги, блокади и други форим на гражданско неподчинение, които „се необходими при нарушаване на демократичния ред в страната".

Първият кръг от преговори по регулиране на конфликта в Хондурас се състоя в столицата на Коста Рика на 9 и 10 юли и завърши без резултат.

Тогава президентът на Коста Рика Оскар Ариас призова международното общество да се намесва в преговорния процес и да остави възможността на страните от Централна Америка да решат сами конфликта.
Селая и Мичелети отказаха личен контакт и двамата проведоха поотделно срещи с Ариас. Вторият рунд преговори ще се проведе на 18 юли.