В руската държавна информационна агенция ТАСС са нахлули полицейски части и извършват обиски.

Акцията била свързана с предишното работно място на един от служителите в агенцията. Това съобщава руското издание РБК, което се позовава на представител на агенцията.

Следствените действия се извършвали в отдела за стратегически инициативи на официоза.

„Следствените действия са свързани с един от нашите служители, по-точно – с неговата предишна работа. Към дейността на ТАСС те нямат отношение”, твърди представител на отдела за корпоративни комуникации на ТАСС.

От руското вътрешно министерство по-късно уточниха, че обиските в сградата на ТАСС нямали никакво отношение към агенцията. 

По-рано руската интернет медия Znak.com твърдеше, че нахлуването на полиция може да е свързано с работата на генералния директор на ТАСС Сергей Михайлов. Твърди се, че той в момента се намирал в Кремъл.  

В края на януари стана ясно, че ТАСС започва съкращаване на персонала, включително журналисти. Заплатите на онези, които няма да бъдат съкратени, ще бъдат намалени с до 10-20%.

Сергей Михайлов е генерален директор на ТАСС от септември 2012 година. Той е включен в кадровия резерв на президента на Русия (президентска програма за подготовка на управленски кадри за бизнеса. Програмата е започнала от 1997 година - б.р.).

Михайлов е един от основателите на Руската асоциация за връзки с обществеността, почетен член на РАСО (Руската асоциация за връзки с обществеността), член на Съюза на журналистите на Руската федерация. Член е на Международната асоциация за връзки с обществеността (IPRA) и на Американското общество за връзки с обществеността.