Членове на движението "жълти жилетки" проведоха протестна акция на Северната гара в Париж, съобщава ТАСС, цитирайки БФМ.

Една от групите "жълти жилетки", пренебрегвайки първоначалния маршрут, съгласуван от властите, влиза в сградата на Северната гара, откъдето парижани масово отпътуват за почивка на север от страната и към Белгия, Холандия и Германия.

Отрядите на специалните части на полицията пристигат на мястото и бързо гонят протестиращите от гарата, след което активистите продължават демонстрациите си по улиците на Париж.

Сблъсъци на поредния протест на жълтите жилетки

Сблъсъци на поредния протест на жълтите жилетки

В непосредствена близост до Европейския парламент

Протестиращите настояват властите на републиката да организират т.нар. Референдум за гражданска инициатива, който да се занимае с въпроси от национално значение.

"Жълтите жилетки" също заплашват да организират мащабен протест в Париж на 14 юли, националният празник на Франция.

Според БМФ, по принцип демонстрациите в Париж са спокойни. Въпреки това полицията е трябва да използва сълзотворен газ в отговор на действията на група агресивни протестиращи, които се опитаха да провокират силите на реда.

Според френското министерство на вътрешните работи, в Париж има около 2,5 хил. полицаи, които осигуряват реда в почивните дни.

Стотици нелегални мигранти нахлуха в парижкия Пантеон

Стотици нелегални мигранти нахлуха в парижкия Пантеон

С искане да останат в страната…