Римокатолическата църква в бразилския град Рио де Жанейро е обещала да извърши разследване, след като полицейски части за борба с безредиците са стреляли с губени куршуми от вътрешността на църква, съобщава БиБиСи.

Полицията е влязла в сблъсъци с протестиращи срещу строгите икономии в града на фона на бюджетната криза в щата.

Мнозина от протестиращите са били държавни служители, на които не им е било плащано в продължение на месеци.

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати по време на безредици близо до сградата на местния парламент, където е било обсъждано орязването на разходите.

Местните депутати са обсъждали мерки за справянето с огромния дефицит в бюджета на града.

Стотици служители в публичния сектор са се били събрали пред сградата на местния парламент, за да протестират срещу мерките.

По време на сблъсъците полицаи са влезли в намираща се в близост църква и са стреляли с гумени куршуми от прозорците на Божия храм.

Епархията в Рио е протестирала срещу "нахлуването" и се зарече, че ще разследва казуса.

Няколко души - както демонстранти, така и полицаи - са били ранени.

Говорейки пред протестиращите по време на демонстрацията, говорителят на синдиката на работниците в нефтодобивната промишленост в Рио Роналдо Морено е отбелязал, че хората били гневни на онези във властта.

"Както можете да видите тук в Бразилия, ние имаме крадци в правителството на щата, във федералното правителство, в конгреса", подчертал Морено пред "Асошиейтед прес".