Порноактриса, замесена в твърдения за връзка с американския президент Доналд Тръмп, е завела съдебно дело срещу него, в което се настоява, че договорът за неразкриване на информация, който тя е подписала с него, е невалиден, съобщават американските медии.

Сторми Дениълс (истинското ѝ име е Стефани Клифърд, б. р.) твърди, че споразумението, изготвено преди президентските избори през 2016 г., е "невалидно", защото Тръмп не го е подписал.

Адвокат на Тръмп платил $130 хил. на порнозвезда, за да си мълчи за секс с президента

Адвокат на Тръмп платил $130 хил. на порнозвезда, за да си мълчи за секс с президента

Парите не му били възстановени

Личният адвокат на Тръмп Майкъл Коен потвърди през миналия месец, че лично той е платил на Сторми Дениълс 130 хил. долара, за да си мълчи за връзката.

В заведеното дело от порноактрисата се твърди, че Коен се е опитал да я принуди да си мълчи.

В интервю през 2011 г. Сторми Дениълс разкри, че е имала сексуална връзка с Тръмп през 2006 г., скоро след като съпругата му Мелания роди сина им Барън.

Тази информация изплува отново в публичността през януари, след като "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че ѝ е било платено да подпише тайно споразумение в разгара на предизборната кампания през 2016 г. по темата.

Коен заяви, че президентът "категорично отрича" каквато и да е романтична връзка със звездата от филмите за възрастни.

В гражданското дело, заведено в съд в Лос Анджелес, се твърди, че дни преди изборите, Сторми Дениълс и Коен са подписали "споразумението за запазване на мълчание", но Тръмп не го е сторил, което означава, че то е "правно невалидно и няма правни последици".

Въпреки че адвокатът Майкъл Коен потвърди, че е платил на порноактрисата, той не каза за какво е било извършено плащането.

Той каза през миналия месец, че нито Тръмп, нито компанията му са били страна по сделката.