Личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп обяви пред американския в. "Ню Йорк таймс", че е платил 130 хил. долара от собствените си пари на порнозвезда, която преди е казвала, че е имала връзка с Тръмп.

Дългогодишният адвокат на Тръмп Майкъл Коен твърди, че не са му били възстановени парите за плащането на порноактрисата, чието истинско име е Стефани Клифърд, докато сценичното ѝ име е Сторми Дениълс.

Коен е посочил пред изданието, че плащането е било законно, но е отказал да предостави повече подробности, като например защо го е направил или дали Тръмп е бил наясно с плащането по онова време.

"Нито компанията на Тръмп, нито предизборният щаб на Тръмп бяха страна по сделката с г-жа Клифърд, нито ми възстановиха парите пряко или непряко", разкри Коен.

Според информации в американските медии плащането е било направено един месец преди президентските избори в САЩ през ноември 2016 г., за да се запази в тайна връзката с Тръмп с порноактрисата.

Тръмп е бил обикновен частен гражданин, когато през 2006 г. е правил секс с Клифърд. По това време той е бил женен и съпругата му Мелания е родила техния син около 4 месеца по-рано.

Тръмп, чрез други свои адвокати, и 38-годишната Клифърд отрекоха да са имали по-специални отношения когато и да било.

Ала през миналия месец сп. In Touch публикува интервю от 2011 г. с Клифърд, в което тя подробно разяснява отношенията им и уточнява, че е срещнала Тръмп на голф турнир през 2006 г. и са правили секс след това.

По думите ѝ, тя е говорила с Тръмп по телефона или го е виждала лично в продължение на около година.