Родителите на отвлчената в Португалия Мадлин Маккейн разпространиха съобщение, че няма да позволят да бъдат изгонени от Португалия заради „агресивната и непочтителна" клеветническа кампания срещу тях, пише в днешното си издание британският вестник Дейли Телеграф.

Родителите са тормозени от твърденията в португалската преса, след като полицията обяви, че Мадлин е била убита в апартамента, който родителите са наели в португалския курорт Алгарв.

Кейт и Гери Маккейн попаднаха под най-критичните погледи на португалците 99 дена, след като 4-годишната им дъщеря изчезна.

Вчера някои местни жители призоваха семейство Маккейн да напусне Португалия и да махнат близнаците от яслата, след като детското заведение беше окупирано от португалските журналисти.

Миналата нощ двойката даде интервю, в което Кейт Маккейн заяви: „Никога не ни се е случвало нещо по-лошо от това да ни отнемат Мадлин. Няма да напуснем, нито ще позволим да ни изгонят. На сила няма да ме накарат да направя нещо, което не искам да правя."

„Това е спекулация и действията на португалската преса са болезнени, досадни и непочтителни спрямо другите ни две деца. Пресата прекрачи всякакви разумни граници", допълни майката на отвлеченото момиченце.

Новината, че британски полицейски кучета са открили ново доказателство - следи от кръв, коса и тъкани - в стаята, от която Мадлин изчезна на 3 май разбуни духовете в Португалия.

Португалската преса се нахвърли срещу родителите на Мадлин, както и срещу приятелите на семейството с твърдението, че Мадлин е убита вътре в апартамента.

„Прекалено много се спекулира и явно има обрат в разследването. Но ние не сме видели никакви доказателства за това, че Мадлин не е жива. Ключово в случая е, че няма никакви доказателства за това да й се е случило нещо сериозно. Това ни дава надежда."

Двойката е решена да остане в Прая да Луз докато приключи разследването, но г-жа Маккейн заяви, че се чувства като „в капан" на сегашната буря.

Вчера тя не успя да излезе от яслата с две-годишните близнаци Шон и Амели, заради обсадата от португалските журналисти. Вчера тя беше призована да престане да води децата си там.

Г-н Маккейн заяви: „Ръководството на яслата изключително много ни е подкрепяло досега, но в момента те са подложени на натиск и ние се съгласихме да не посещаваме яслата известно време. Предложиха ни алтернативни варианти."

Вчера адвокатът на Робърт Мурат, който е единствения заподозрян в отвличането, също атакува семейство Маккан.

Франсиско Пагарете заяви: „Някои жители на Прая да Луз казват, че семесйтво Маккейн трябва да се махне от града ни. Те петнят името му. Хората мислят, че градът ни не е сигурно място за децата им и отменят почивките си тук".

Кметът на района Лагос защити семейството и каза, че Маккейн имат пълното право да останат.
Той зави: „Разбира се, че могат да останат, ако искат - това е тяхно право. Маккейн, като всички нас чакат развитие по случая."