Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза днес, че посолствата на страната в Румъния и Дания също са получили "опасни пакети" от неизвестни податели, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

Припомняме, че тази история започна с пакет с взривно устройство, изпратен в украинското посолство в Испания. Тогава пострада комендантът на посолството, който го е отворил. По това време в посолствата и консулствата на Украйна в цяла Европа започнаха да пристигат колети с очи на животни - крави или прасета.

"Всички, които продължават да изпращат тези колети и тероризират нашите посолства, моля да се отпуснете и да не си губите времето и парите за пощенски марки. С това няма да постигнете нищо. Мога да повторя за всички врагове на украинската дипломация - няма да можете да ни сплашите или спрете."

Така днес Дмитро Кулеба коментира получаването на нови подобни колети (цитат от изданието "Украинская правда"). По-рано той каза, че се изкушава да обвини Русия за случващото се, но би искал да изчака резултатите от разследването, започнато от испанските правоохранителни органи.

Досега никой не е поел отговорност за изпращането на подобни колети.

Шестте писма-бомби до важни обекти в Испания изпратени от Валядолид

Шестте писма-бомби до важни обекти в Испания изпратени от Валядолид

Устройствата бяха изпратени до премиера, украинското посолство, правителствени служби, сателитна компания на ЕС и посолството на САЩ