Посолството на Куба във френската столица Париж е било нападнато с коктейли "Молотов". Това обяви външният министър на Куба, цитиран от "Асошиейтед прес".

Първият дипломат на Куба Бруно Родригес не даде никакви подробности за инцидента в публикация в профила си в "Туитър", в която съобщи за атаката.

Но по-късно международният пресцентър на кубинското външно ведомство уточни, че нападението е станало около полунощ. Допълва се, че са хвърлени три коктейла "Молотов", като два са ударили посолството и са възпламенили огън. Кубински дипломати са били потушили пожара, когато френски пожарникари и полиция са пристигнали на мястото.

В туита си Родригес хвърли вината върху Вашингтон.

САЩ се заемат с репресиите в Куба заради десетките хиляди искащи промяна

САЩ се заемат с репресиите в Куба заради десетките хиляди искащи промяна

Виждат исторически момент и Куба става основен приоритет, както Русия, Китай, Иран и Мадуро във Венецуела

"Държа американското правителство отговорно за неговите непрекъснати кампании срещу страната ни, които насърчават това поведение и за безнаказано призоваване за насилие от негова територия", настоя той.

През последните три седмици кубинските посолства в много градове по света бяха арена на демонстрации както срещу, така и в подкрепа на комунистическото правителство на Куба в отговор на протестите, избухнали на целия остров на 11 и 12 юли.

Куба обвини правителството на САЩ, че подклажда кампания в социалните мрежи, целяща дестабилизиране на карибската страна, която преминава през тежка икономическа криза, влошена от COVID-19 пандемията и американските санкции.

Байдън за Куба: Комунизмът е несъстоятелна система

Байдън за Куба: Комунизмът е несъстоятелна система

Кубинските власти потискат своите граждани...