Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че спорните предложения за реформа на ЕС в отговор на исканията на Великобритания не били все още достатъчно неоспорими.
Изявлението дойде преди срещата между него и председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер.

„Окуражаващо е, че Европейската комисия предлага нови идеи, но все още има да се извърви дълъг път преди да видим нещо, с което действително можем да се съгласим. Ще има много трудни преговори и разговори, но е окуражаващо, че това, за което казвах преди, че е невъзможно, сега изглежда като възможно”, коментира Камерън и добави: „Няма да се съглася на нищо, освен ако няма силата и тежестта, от която се нуждаем, за да разрешим проблемите, които имаме. Подготвен съм да бъдат търпелив.”

Разговорите с Юнкер е предвидено да бъдат фокусирани върху основното спорно искане на Камерън – четири години изчакване преди работниците от страните от Европейския съюз във Великобритания да могат да претендират за социални помощи.   

Ако Камерън постигне споразумение на срещата на върха през следващия месец, след това се очаква да се проведе референдум в Обединеното кралство през юни за членството на Великобритания в ЕС.