На американския президент Доналд Тръмп е била предложена среща с руския президент Владимир Путин през юли 2015 г., месец след като той обяви, че ще се кандидатира за президент за изборите през 2016 г., съобщава американският в. "Вашингтон поуст", позовавайки се на имейл, който е получил.

Имейлът показвал, че британският музикален продуцент Роб Голдстоун е поканил Тръмп в Москва, за да присъства на рожден ден на бащата на един от неговите клиенти.

Разпитаха Тръмп-младши за Русия, отказал да отговаря

Разпитаха Тръмп-младши за Русия, отказал да отговаря

Разговарял с руски адвокат

Междувременно, след като Тръмп отказал поканата, Голдстоун твърдял, че би могъл да организира среща между него и Путин. Няма обаче индикации, че Тръмп или някой от неговия предизборен щаб е приел предложението.

Голдстоун попадна под светлината на прожекторите това лято, когато беше разкрито, че е предложил да посредничи за среща между най-големия син на Тръмп, Доналд Тръмп-младши, и руски адвокат, който се твърди, че е притежавал дискредитиращ материал ("мръсотия") за Хилари Клинтън по време на президентската предизборна кампания през 2016 г.

След като Тръмп-младши приел предложението, Голдстоун организирал среща през юли 2016 г. в "Тръмп тауър" между Тръмп-младши и Наталия Веселницкая, която се твърди, че имала връзки с руското правителство. Въпреки това Тръмп-младши отрече да е влизал в таен сговор с чуждестранни правителства по време на предизборната кампания през 2016 г.