Министър-председателят на Армения Овик Абрамян обяви, че подава оставка. Той го е сторил в края на днешното заседание на правителството, съобщават руски медии.

„Реших да подам оставка и да предоставя на президента възможност да състави ново правителство”, изтъкнал Абрамян. По думите му, „трябва да се мисли за успеха на всички нас и да се даде шанс на новото правителство въз основа на извършената работа и с нови подходи за консолидиране на обществото”.

Говорейки за извършената работа, Абрамян отбелязал, че под негово ръководство правителството е било отворено за всякакъв диалог, за обсъждането на "здрави идеи". Той подчертал, че „направихме големи усилия за генериране на диалог между всички части на обществото”.

„Предприетият от нас искрен и реалистичен подход даде своя резултат, но обществото все още е поляризирано”, констатира арменският премиер.

58-годишният Овик Абрамян стана премиер на 13 април 2014 г. Той е заместник-председател на Републиканската партия на Армения, която е оглавявана от президента на страната Серж Саркисян.