Синът на колумбийския президент Густаво Петро призна в четвъртък, че предизборната кампания на баща му през 2022 г. е получила пари със съмнителен произход, според прокурорите, разследващи сина за предполагаемо незаконно обогатяване и пране на пари.

Николас Петро, ​​който беше законодател, представляващ северния крайбрежен регион, се съгласи да сътрудничи на прокурорите в разследването, след като му бяха повдигнати обвинения във вторник.

Прокурорът Марио Андрес Бургос, който ръководи разследването, каза, че по-младият Петро е разкрил, че откритите неоснователни увеличения на активите му са дошли от две лица, които са били разпитани от колумбийските власти. Парите са отишли отчасти в собствените му сметки и отчасти в кампанията, която направи баща му първият избран ляв президент на Колумбия, каза прокурорът.

Във вторник, когато му бяха повдигнати обвиненията, прокурорите казаха, че по-младият Петро е взел хиляди долари от наркотрафиканти и ги е използвал за закупуване на луксозни домове и скъпи коли.

Обвиниха сина на колумбийския президент за пране на пари

Обвиниха сина на колумбийския президент за пране на пари

Това може да доведе до разследване на кампанията на баща му

36-годишният Николас Петро се призна за невинен по обвиненията, но се съгласи да сътрудничи на властите.