Руския списък с чуждестранни агенти продължава да се пълни. Вчера Министерство на правосъдието на Руската федерация попълни регистъра на чуждестранните агенти с четири имена - добавени са журналистът Сергей Колдобски, историкът Алексей Малов, изданието за екология "Кедър.медия" и проектът "Гроза".

Според руското МП проектът "Гроза" е участвал във формирането на негативен образ на Руската федерация, като е разпространявал недостоверна информация за решенията на органите на публичната власт и провежданата от тях политика в сферата на образование. Също така "Гроза" е пропагандирал чужди образователни организации, които са вече обявени за нежелателни на територията на Руската федерация.

Русия посочи още лица като чуждестранни агенти

Русия посочи още лица като чуждестранни агенти

Дипломат, политолог и журналист са били добавени в регистъра

За екологичното издание "Кедър.медия" се посочва, че е участвало в разпространяването на информационните материали на други чуждестранни агенти, а също и на "недостоверна информация за предприетите действия от органите на властта в Руската федерация, както и за провежданата от тях политика, включително и в сферата на екологията и опазването на природата.

Журналистът Сергей Колдобски и дамгосан с обвинението, че е осъществявал дейност, с която е изграждал негативен образ на Руската федерация и взел участие в създаването на информации и материали на чуждестранни агенти. Историкът Алексей Малов влиза в списъка на чуждестранните агенти със същите обвинения, въпреки че не живее в Русия.

Русия разширява списъка с чуждестранни агенти

Русия разширява списъка с чуждестранни агенти

В него са включени сподвижници на Навални и поддръжници на Украйна