Двама души са били простреляни в центъра тайландската столица Банкок днес, докато са преминавали покрай лагер на антиправителствените демонстранти, предаде „Асошиейтед прес".

Жена на 31 години е получила огнестрелна рана в ръката, докато е преминавала по тротоара, а шофьор на такси е бил ранен в крака, докато се е придвижвал в непосредствена близост до парк „Лумпини", заяви говорител на полицията.
Раните и на двамата потърпевши са обработени, след което те са били освободени за домашно лечение, съобщиха от здравната служба в града.

Все още няма задържани по случая, но се предполага, че радикали, които протестират срещу правителството, се стремят към дестабилизиране на ситуацията по начин, който силно напомня на събитията в украинската столица Киев.

Говорителят на протестния лагер Аканат Промпхан заклейми нападенията над мирни граждани и заяви, че „случилото се е недопустимо".

Протестите в Тайланд не са спирали от ноември миналата година, когато народът поиска оставката на премиера Инглук Шинаватра и нейните приближени, уличени в корупция.

Правителството предприе крайни мерки за потушаване на недоволството, вследствие на което бяха убити най-малко 23-ма души, а над 700 бяха ранени.