Руската телевизия "Звезда", собственост на руското военно министерство, публикува кадри от полет на най-новия руски изтребител Су-57 на изключително малка височина.

Кадрите са направени от няколко места: от рампата на транспортен самолет Ан-12, от самолетната писта, както и с помощта на камери, монтирани на самите изтребители Су-57.

"Сега нашият самолет Ан-12 се намира на 400 метра надморска височина, два Т-50 (заводски индекс на Су-57) са на около 300 м височина над земната повърхност. Спуснахме се още по-надолу, сега летим на 300 метра височина, 100 метра по-ниско, и сега ще се опитат да минат отново под нас", обяснява гласът зад кадър.

Отбелязва се, че пилотите на Су-57 са могли да летят на още по-малка височина.

Су-57 е пето поколение руски многофункционален изтребител, разработен от руската авиационна компания "Сухой". Той е предназначен за унищожаване на всички видове въздушни цели в далечен и близък бой, унищожаване на наземни и надводни цели с преодоляване на системите за ПВО, а също така и за унищожаване на системата за управление на действията на авиацията на противника.