Руският президент Владимир Путин не изключва, че страните от Източна Европа след няколко години може да поискат да излязат от ЕС. Мнението си Путин изказа на пленера на заседанието на инвестиционния форум "Русия призовава", цитиран от ТАСС и "Независимая газета".

Той напомни, че противоречията в ЕС възникнаха заради особеностите на разпределение на данъците и че значителна част от данъците по такъв начин, че значителна част от данъчните фондове на напредналите страни в Европа отива за "поддържане на гащите за онези, които все още не са достигнали определено ниво на икономическо развитие и това възлиза на десетки милиарди евро".

"Някъде към края на 2028 г. няколко страни от Източна Европа ще достигнат такова ниво на икономическо развитие, при което те ще спрат да са получатели на грантове и разни видове поддръжка от европейския бюджет, а ще трябва да платят, както прави това Великобритания. Не съм сигурен, че в тях не възникват подобни мисли, както и в самата Великобритания сега (за излизане от ЕС - пояснява ТАСС)", заяви руският президент.

Путин разкри причините за разпада на СССР

Путин разкри причините за разпада на СССР

"Неефективната икономическа политика"